Donald Trump haalt uit naar Macrons plannen voor Europees leger

Donald Trump haalt uit naar Macrons plannen voor Europees leger
Donald Trump haalt uit naar Macrons plannen voor Europees leger

De Amerikaans president Donald Trump heeft in een reeks tweets uitgehaald naar zijn Franse evenknie Emmanuel Macron. Hij bekritiseerde het plan van de Franse president om een Europees leger op te richten en spotte met zijn “lage populariteit”. “Emmanuel Macron stelt voor om een eigen leger te bouwen om Europa te beschermen tegen de VS, China en Rusland. Maar het was Duitsland in WOI en WOII – hoe is dat uitgedraaid voor Frankrijk? Ze begonnen Duits te leren in Frankrijk voordat de VS kwamen. Betaal voor NAVO of niet”, schreef Trump op Twitter.

De Republikeinse president dringt er al langer bij de Europese landen op aan om hun militaire uitgaven aan de NAVO te verhogen, omdat de VS het grootste deel op zich nemen.

“Het probleem is dat Emmanuel last heeft van zeer lage populariteitscijfers in Frankrijk, 26 procent, en een werkloosheidscijfer van bijna 10 procent. Hij probeert gewoon van onderwerp te veranderen”, aldus de president. In een volgende tweet voegde hij “MAKE FRANCE GREAT AGAIN” er nog aan toe, verwijzend naar zijn campagneslogan “Make America great again”.

Bron: Belga