Sofie en Anouk bekleden een directiefunctie bij Partena Ziekenfonds

Sofie Jaques (44)
Chief Financial Officer

Wat houdt je functie in?

«Sinds 1 oktober ben ik CFO van Partena Ziekenfonds, Hulp in huis en Kinderopvang. Zes jaar geleden ben ik bij Partena gestart. Ik heb in verschillende functies ervaring opgedaan. Nu neem ik een rol op binnen het directieteam.»

Krijgen medewerkers van Partena veel kansen om door te groeien?«30% van de vacatures vullen we intern in. Ik vind interne mobiliteit een troef, zowel voor Partena als voor de collega’s. Kennis en ervaring blijven binnen de organisatie en het engagement groeit. Medewerkers weten dat ze gehoord worden en voelen zich niet vastgeroest in een bepaalde functie.»

Hoe zit het met de man-vrouwverdeling in leidinggevende functies?

«Er heerst een gezond evenwicht. Ik heb voordien in sectoren gewerkt waar ik dikwijls de enige vrouw binnen het team was. Dat evenwicht behouden vormt voor Partena echter geen probleem, want als je de beste kandidaat kiest, kom je automatisch tot een goede mix van mannen en vrouwen. Partena gelooft in de combinatie van een boeiende carrière en een warm gezin. Ik kan daar alleen maar achter staan.»


 

Anouk Devriese (41)
Directeur Business Transformatie

Wat houdt je functie in?

«Ik ben verantwoordelijk voor de operationele diensten van het ziekenfonds, zoals de terugbetaling van dokterskosten en het berekenen van vervangingsinkomens, maar ook voor de transformatie naar een digitale en performante organisatie waar de klant centraal staat. In vorige functies heb ik een ruime ervaring opgedaan met beide domeinen. Bij Partena kan ik ze voor het eerst combineren op directieniveau.»

Krijgen medewerkers van Partena veel kansen om door te groeien?

«Er wordt met veel respect geluisterd naar de carrièredromen van de medewerkers. Wie de juiste capaciteiten en inzet heeft, kan zeker doorgroeien.»
Hoe zit het met de man-vrouwverdeling in leidinggevende functies?
«Ons directieteam bestaat momenteel uit vier vrouwen en drie mannen, dus vrouwen krijgen hier zeker kansen. Mijn functie werd hiervoor wel steeds door een man uitgevoerd. Verschillende dames in mijn team vertelden enthousiast te zijn dat het nu de beurt is aan een vrouw. Ik motiveer jongere vrouwen graag om ook de volgende stap te zetten en tracht hen te inspireren om het klassieke rolpatroon, dat hen vaak tegenhoudt, te doorbreken. Een gezin en een ambitieuze carrière vallen echt wel te combineren.»