Van nat en grijs over rukwinden naar droog, zacht en zonnig

Van nat en grijs over rukwinden naar droog

Deze namiddag is het aanvankelijk nog zwaarbewolkt tot betrokken met regen of buien. Vanaf het westen wordt het stilaan droger met ook enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 11 graden in het centrum van het land en 16 of 17 graden in Belgisch Lotharingen. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht blijft het in het zuidoosten van het land zwaarbewolkt met mogelijk nog wat lichte neerslag. Elders is het droog met opklaringen, in het westen brede opklaringen. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 10 graden aan zee.

Morgen wordt het wisselend bewolkt met in de voormiddag vooral in het noordwesten enkele buien. De maxima liggen tussen 8 à 9 graden op de Ardense Hoogten en 13 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwest tot west met rukwinden tot 50 à 60 km/uur. Morgenavond klaart het in de meeste regio’s uit. In de nacht naar woensdag blijft het droog, maar schuiven hoge wolkensluiers over het land. Vooral in de Ardennen kan er zich nevel of een mistbank vormen.

Woensdag krijgen we, dankzij een hogedrukgebied boven het Centraal-Europa, droog weer met zon en hoge wolkensluiers. In de Ardennen is er kans op lokaal ochtendgrijs. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden.

Donderdag is het droog en zonnig met hooguit wat hoge wolkensluiers. Het wordt zacht met maxima van 11 graden in Hoog-België en 15 graden in het centrum van het land. Vrijdag begint de dag op veel plaatsen grijs met lage wolken, nevel of mist. In de loop van de dag verschijnen er lokale opklaringen. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden.

Zaterdag wordt er drogere continentale lucht over onze streken aangevoerd en wordt het al vlug zonnig met maxima van 8 tot 12 graden. Zondag en maandag genieten we nog altijd van zonnig hogedrukweer. Het wordt wel frisser met zondag nog maxima rond 10 graden, maandag rond 7 graden. Er waait een matige noordoostelijke wind die het kouder doet aanvoelen. In de Ardennen komt het tot lichte nachtvorst. Elders in het land kan het vriezen aan de grond.

bron: Belga