Ex-voetballer Raphaël Quaranta op weg naar Waals parlement

Ex-voetballer Raphaël Quaranta op weg naar Waals parlement

Ex-profvoetballer en trainer Raphaël Quaranta wordt Waals parlementslid voor de PS. Dat is “voor 98 procent zeker”, bevestigt een PS’er de informatie van RTBF. De voormalige voetballer van Luik, Antwerp en Standard is momenteel al gemeenteraadslid voor de PS in Ans. Dat hij nu naar het Waals parlement verkast, heeft te maken met de stoelendans als gevolg van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Omdat het cumulverbod bepaalt dat Waalse burgemeesters en schepenen dat mandaat niet meer mogen combineren met een zitje in Namen – behalve indien ze erg hoog scoren -, verlaten heel wat mandatarissen het halfrond.

Raphaël Quaranta was in 2014 pas zevende opvolger in de kieskring Luik, met 3.351 stemmen. Maar verschillende parlementsleden uit die kieskring kiezen nu voor een lokaal mandaat. Daardoor komt de 61-jarige ex-profvoetballer “met 98 procent zekerheid” in het parlement.

Quaranta haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen 352 voorkeursstemmen in Ans en is daarmee opnieuw verkozen in de gemeenteraad.

Raphaël Quaranta is niet de eerste oud-voetballer in een parlement. Eerder deed Marc Wilmots hem dat voor, zij het in de Senaat.

bron: Belga