ATP Finals – Novak Djokovic verslaat John Isner in twee korte sets

‘S Werelds nummer een Novak Djokovic is maandag in de 02 Arena in Londen met een makkelijke zege tegen John Isner (ATP-10) aan de ATP Finals begonnen. De 31-jarige Serviër maakte in 1 uur en 13 minuten met 6-4 en 6-3 korte metten met het Amerikaanse opslagkanon. “Ik heb heel solide gespeeld”, reageerde Djokovic. “Soms is het breken van de service van John een onmogelijke opgave, maar dit keer lukte het me drie keer. Ik was op het juiste moment altijd op de juiste plaats. Zelf serveerde ik ook goed. Ik heb weinig kansen weggegeven.”
In de andere wedstrijd in de groep “Guga Kuerten” trok de Duitser Alexander Zverev (ATP-5) eerder op de dag tegen de Kroaat Marin Cilic (ATP-7) in twee tiebreaks aan het langste eind: 7-6 (7/5) en 7-6 (7/1).
Djokovic gaat voor een zesde zege in de seizoensfinale. Hij won het toernooi een eerste keer in 2008 en van 2012 tot 2015 vier keer op rij. In 2016 was hij runner-up. Isner debuteert op het toernooi met de beste acht spelers van het seizoen. De Amerikaan kon zich daar niet bij scharen, maar werd als tweede reserve opgevist na het forfait van de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-2).

.

bron: Belga