Anthony Van Loo beëindigt voetballoopbaan

Anthony Van Loo beëindigt voetballoopbaan

Anthony Van Loo beëindigt zijn voetballoopbaan. Dat deelde de 30-jarige verdediger van KV Kortrijk vandaag via Twitter mee. Van Loo onderging een hartoperatie, het herstel loopt niet zoals gehoopt. “De revalidatie verloopt niet zo vlot als ik had gehoopt en ook mijn fysiek is nog ver van hoe het zou moeten zijn om door te gaan. Ik kies er dan ook voor om ‘in alle schoonheid’ mijn carrière af te sluiten en mezelf niet te duwen tot een niveau waar ik niet meer zal geraken”, postte Van Loo.

Van Loo speelde voor de jeugd van Cercle en Club Brugge, maar tekende zijn eerste profcontract in 2006 bij Roeselare. In 2010 maakte hij de overstap naar KV Mechelen, waar Kortrijk hem in 2014 wegplukte. In totaal speelde hij 146 wedstrijden in eerste klasse.

Tien jaar geleden werd er bij Van Loo een verzwakte hartspier vastgesteld. Dankzij aangepaste medicatie en een defibrillator kon hij toch blijven voetballen. Die defibrillator redde al twee keer zijn leven op het voetbalveld. De laatste keer gebeurde dat op 11 mei tijdens een wedstrijd in play-off II tegen Moeskroen, waarin hij al na enkele minuten neerzeeg. Van Loo onderging een nieuwe hartoperatie en wou nog één keer een comeback maken, maar is nu na overleg met zijn cardiologen tot de conclusie moeten komen dat een terugkeer op het hoogte niveau geen optie meer is.

bron: Belga