Triomf voor Arzuffi in Gavere

Triomf voor Arzuffi in Gavere

Alice Arzuffi heeft vandaag de Superprestige bij de vrouwen elite in Gavere op haar palmares gebracht. De Italiaanse haalde het voor de Britse Nikki Brammeier en wereldkampioene Sanne Cant. Europees kampioene Annemarie Worst, gisteren niet van de partij in Niel, was duidelijk van plan om haar trui te showen en gaf meteen van jetje in de eerste ronde. De Nederlandse nam snel enkele lengtes op Sanne Cant, na de wereldkampioene volgde de Italiaanse Arzuffi, die ook gisteren niet koerste.

Na de eerste ronde telde Worst zes seconden bonus op Cant, maar in de tweede ronde zouden de rollen keren. Worst wilde de materiaalpost indraaien, maar kwam ten val. Cant ging haar voorbij, ook Arzuffi was niet ver meer. Uiteindelijk kregen we na de tweede ronde Cant met Arzuffi op kop, Worst volgde op twee seconden en zou hen nog bijbenen in ronde drie.

Vooral de lange klim deed de vrouwen pijn en Cant reed zich vast waardoor ze uit haar pedaal moest. Daarna wisselde ze ook nog van fiets. In geen tijd verloor ze 20 seconden op Arzuffi en Worst, ploegmaten bij Steylaerts-777. Arzuffi klom het best en nam afstand van Worst. Cant keek na de derde ronde tegen een achterstand van 21 seconden aan op de Italiaanse, intussen was Nikki Brammeier wel opgeschoven naar een vierde plek, op 26 seconden.

Cant knokte zich opnieuw naar Worst in ronde vier en wilde ook nog naar Arzuffi toe, maar dat kostte krachten. Uiteindelijk zou ze op de lange klim in de slotfase een terugval krijgen en reden Brammeier en Worst haar opnieuw voorbij. De zege ging naar Arzuffi, Brammeier werd tweede en Cant moest zich nog reppen in de sprint om de derde plek voor Worst.

bron: Belga