Superprestige Gavere – “Meer dan een derde plek zat er niet in”

Superprestige Gavere -
Superprestige Gavere - "Meer dan een derde plek zat er niet in"

Wout van Aert moest zondag in Gavere andermaal vrede nemen met een ereplaats, zijn elfde al van het seizoen waarin hij nog maar één keer wist te juichen. “Meer dan die derde plek zat er niet in”, klonk het bij de drievoudige wereldkampioen. “Normaal laat ik me niet echt kennen in de start”, aldus Van Aert, “maar ik ging vijf seconden te vroeg zitten en verzeilde opeens in zesde positie. Nog niet zo lang geleden was dat een goede start, maar vandaag in de huidige crossen zit je dan al ver en dus moest ik al vroeg in de achtervolging.”
Van Aert kwam nog bij Toon Aerts, maar zag Mathieu van der Poel niet terug en kreeg het ook moeilijk tegen de Telenet Fidea Lion. “Hij was op die lange klim sterker en op het eind kreeg ik het echt lastig. Dus ik word derde. Nu goed, ik was ook niet naar hier gekomen met het idee dat ik veel sterker zou zijn dan vorige week. Ik heb een lastige week achter de rug, maar ik heb hier wel het plezier op de fiets teruggevonden. Ik heb me echt geamuseerd vandaag in de modder en nu moet ik terug vooruit kijken. Dat heb ik de voorbije week te weinig gedaan. De reden? Tja, ik had echt toegeleefd naar die Koppenbergcross en het EK en als ik de voorbije jaren ergens naartoe werkte, dan kwamen die resultaten altijd wat beter uit dan de twee voorbije crossen. Mentaal was dat precies iets zwaarder om dragen dan ik vooraf had gedacht.”
Op Mathieu van der Poel staat momenteel geen maat. “Tja, dat is inderdaad het geval en er volgen nu nog twee crossweekends vooraleer ik een langere stage afwerk, pas in die periode kan ik dingen bijschaven. Het is wat het is, net zoals de anderen moet ik toezien dat Mathieu sterker is dan ons. Ik voel me niet super sterk in de cross momenteel en ik heb nog altijd het gevoel dat het beter kan, maar helaas komt dat goede gevoel niet op bestelling.”

Bron: Belga