Ook maandag regen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zondagnamiddag en -avond is er nog kans op buien, en ook morgen kan het flink regenen. Dinsdag zijn er opklaringen te zien en de dagen daarna worden rustig en zonnig, voorspelt het KMI. Deze namiddag is het meestal zwaarbewolkt met soms opklaringen, maar ook buien die kunnen gepaard gaan met een donderslag. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Ardennen en 14 graden in het centrum van het land. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidzuidwest, met rukwinden tot rond 65 km/h of zelfs wat meer bij een onweersbui.

Vanavond en in het eerste deel van de nacht is het wisselend bewolkt met nog kans op enkele buien. Op het einde van de nacht bereikt een regenzone ons land vanuit Frankrijk. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 11 graden in het centrum. De wind wordt matig uit zuidelijke richtingen.

Morgen is het zwaarbewolkt met regen, in sommige regio's is er aanhoudende regenval. Tegen het eind van de dag wordt het vanaf het westen droger met geleidelijk enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 11 graden in de gebieden met aanhoudende regenval en 16 of 17 graden in het uiterste zuiden van het land. De wind is zwak tot matig en ruimt naar zuidwest. In de Ardennen kan het bij momenten vrij krachtig waaien.

Dinsdag krijgen we meer opklaringen en blijft het op een lokale bui na droog. Woensdag en donderdag worden rustig en zonnig, met temperaturen tot 16 graden.

bron: Belga