Jupiler Pro League - Standard wint op Kortrijk en houdt aansluiting met top zes

Standard heeft zondag op de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League met 0-2 gewonnen bij KV Kortrijk. De Luikenaars tellen als zevende nu evenveel punten als nummer zes KAA Gent. Preud'homme voerde na de Europese nederlaag in Krasnodar twee wissels door in zijn elftal. Djenepo en Marin moesten op de bank plaatsnemen, Bastien en Mpoku namen hun plaats in. Standard zette hoog druk van bij het begin, en al na minder dan een minuut leverde dat een doelpunt op. Lestienne kreeg alle ruimte om aan te leggen in de zestien en hoefde de 0-1 maar in doel te duwen. In het vervolg van de eerste helft was de partij in evenwicht met kansen van vooral Mboyo bij de thuisploeg en opnieuw Lestienne bij de bezoekers.

In de tweede helft was er weinig te zien aan beide kanten en geraakte ook een matig Standard lang niet in de buurt van het doel, maar een kwartier voor tijd werd Mpoku neergehaald door D'Haene en ging de bal op de stip. Mpoku aarzelde niet en trapte vanop elf meter de 0-2 tegen de netten. De Sart had nadien nog een goede kans op de aansluitingstreffer, maar besloot naast.

Na de heenronde staat Standard met 23 punten op de zevende plaats, met evenveel punten als KAA Gent. Kortrijk doet het nog een pak minder goed en is twaalfde met 16 punten.