FC Barcelona gaat thuis onderuit tegen Betis

FC Barcelona heeft vandaag op de twaalfde speeldag in La Liga verrassend met 3-4 (rust: 0-2) verloren van Betis. Voor Barça was het de tweede competitienederlaag van het seizoen, eerder gingen ze op de zesde speeldag al met 2-1 onderuit bij Leganés. In de competitie was het ook de eerste thuisnederlaag in meer dan twee jaar: op 10 september 2016 kwam Alavés met 1-2 winnen in Nou Camp. De wedstrijd stond in het teken van de terugkeer van Lionel Messi, die vijf wedstrijden out was met een breuk in de arm. De Argentijn vond halverwege de tweede helft van op de stip ook de weg naar de netten, al had Betis toen al twee keer gescoord via Junior Firpo en oudgediende Joaquin. De hoop laaide na die aansluitingstreffer even op, maar daar maakte Giovani Lo Celso op de tegenaanval al snel korte metten mee door de 1-3 op het scorebord te zetten.

Via Arturo Vidal kwam er iets meer dan tien minuten voor affluiten opnieuw een aansluitingstreffer (2-3), waarna de eveneens ingevallen Sergio Canales Barça met de 2-4 de definitieve doodsteek toediende en Ivan Rakitic ook nog eens tegen een rode kaart aanliep. Diep in de blessuretijd milderde Messi met zijn tweede van de dag nog tot 3-4. Ondanks de tweede seizoensnederlaag blijft Barça wel aan de leiding, met een voorsprong van één punt op Atlético en Alavés. Stadsgenoot Espanyol kan vanavond mits een zege uit bij FC Sevilla wel nog langszij komen.

Bron: Belga