F1 – GP van Brazilië – Taakstraf voor Verstappen na duwen Ocon

F1 - GP van Brazilië - Taakstraf voor Verstappen na duwen Ocon
F1 - GP van Brazilië - Taakstraf voor Verstappen na duwen Ocon

De raceleiding van de Formule 1 heeft Max Verstappen een taakstraf opgelegd voor de aanvaring met Esteban Ocon na afloop van de Grote Prijs van Brazilië. Verstappen zocht Ocon na de race op om verhaal te halen en gaf hem enkele duwen. Verstappen moet binnen een half jaar twee dagen “maatschappelijke dienstverlening” verrichten voor de autosportfederatie FIA. De raceleiding vroeg Verstappen en Ocon om tekst en uitleg en concludeerde dat de Nederlander artikel 12.1.1 van het reglement van de FIA had geschonden door de Fransman fysiek te belagen. “Op de videobeelden is duidelijk te zien dat Verstappen Ocon opzoekt en hem na enkele woorden meerdere keren in de borst duwt of slaat.”
Verstappen had bij de raceleiding laten weten dat hij uit emotie had gehandeld en dat hij boos was wegens de aanrijding tijdens de race. De stewards accepteerden zijn uitleg dat hij niet van plan was om Ocon te slaan, maar dat hij zich uitgelokt voelde en daardoor zijn geduld had verloren. Verstappen had in interviews al laten weten dat hij boos was geworden vanwege de “domme reactie” van de Fransman.
“Hoewel we sympathie hebben voor de passie van Verstappen, zijn de stewards van mening dat sporters op dit niveau de verplichting hebben om zich netjes te gedragen en als rolmodellen te dienen voor andere piloten op alle niveau’s”, oordeelt de raceleiding. “Verstappen heeft dat in dit geval niet gedaan.”

.

bron: Belga