CSI-jumping Doha – Ben Maher wint Grand Prix en Global Champions Tour

CSI-jumping Doha - Ben Maher wint Grand Prix en Global Champions Tour
CSI-jumping Doha - Ben Maher wint Grand Prix en Global Champions Tour

Ben Maher heeft zaterdag de Grand Prix van Qatar, slotmanche in de Global Champions Tour, gewonnen. Met de 9-jarige ruin Explosion vormde de Brit de snelste van vijf foutloze combinaties in een barrage met negen. De Zweed Peder Fredricsson werd met Hansson tweede, de Nederlander Harrie Smolders met Don VHP derde. Pieter Devos moest met Espoir vier strafpunten noteren en strandde zo op de zesde plaats. De andere Belgen plaatsten zich niet voor de barrage. Gregory Wathelet haalde met Nevados wel nog net de top tien.
Maher is ook de eindwinnaar van de Global Champions Tour. Met 295 punten heeft de 35-jarige Londenaar in de eindstand 43 punten voor op Smolders. Nicola Philippaerts is met 238 punten derde, Pieter Devos met 216 punten achtste.
Samen met de broers Philippaerts stak Maher ook de eindzege in de Global Champions League op zak. In Doha verdedigde hij met Nicola Philippaerts de kleuren van de London Knights. Het duo bleef als enige foutloos en zette de eindzege zo nog extra in de verf. Met 353 punten doen de Knights het 40 punten beter dan Valkenswaard United. Miami Celtics eindigde op de derde plaats.
Het weekendje Doha leverde Maher een aardig zakcentje op. Voor zijn zege in de Grand Prix kreeg hij een cheque van 123.750 euro overhandigd, voor zijn eindoverwinning in de Global Champions Tour nog één van 294.500 euro. Nicola Philippaerts verdiende aan zijn derde plaats 123.500 euro. De London Knights mochten voor hun eindzege ook nog eens 2 miljoen euro verdelen.

.

Bron: Belga