Vampire Weekend komt volgend jaar met nieuw album

Vampire Weekend komt volgend jaar met nieuw album
AFP / J. Merritt

De Amerikaanse popgroep Vampire Weekend heeft bekendgemaakt dat ze volgende jaar een nieuw album zullen lossen. Het zal de langverwachte opvolger zijn van ‘Modern Vampires in the City’, dat al dateert van 2013.

Het lange wachten van de Vampire Weekends-fan is bijna voorbij. Volgens het Amerikaanse muziekmagazine GQ zal de groep volgend jaar een nieuw album op de wereld loslaten. Daarmee worden de geruchten, die al even de ronde doen, eindelijk bevestigd. Niet toevallig zal Ezra Koenig, de zanger van Vampire Weekend, volgende maand de nieuwe plaat bespreken tijdens een event van het blad.

Nummers afspelen op gsm

Het nieuwe album, waarvan de naam nog niet bekend is, volgt na ‘Modern Vampires in the City’, dat al weer dateert van 2013. Fans hebben dus geduld moeten uitoefenen. Zo kwam er de afgelopen jaren al enkele keren het bericht dat een nieuw album in de maak was, maar dat bleek telkens niet zo te zijn, tot Koenig afgelopen zomer bevestigde dat de opnames afgerond waren. Hij liet enkele fans zelfs al een paar nieuwe nummers horen van op zijn gsm.