(c) Youtube / Chris Wilson

Een bizar filmpje van zwevende lichten in het schemerdonker boven Californië heeft vele ‘ufo believers’ het hoofd op hol gebracht. Die zijn ervan overtuigd dat de lichten van aliens afkomstig zijn. 

Op de foto, een screenshot uit een filmpje van een burger die alles filmde, zie je twee lichtbollen die tegen het licht van de zonsondergang in de hemel gesuspendeerd zweven.

In eerste instantie is slechts één licht te zien, maar dan verschijnt er een tweede – met ooggetuigen die roepen dat het ‘naar beneden schiet’.

Chris Wilson, die op eind vorige maand de vreemde waarneming filmde, zegt: “Dat is gek”, omdat de vorm plotseling stopt en lijkt te zweven in de lucht. “Woah, ‘what the hell’, het is gestopt met zijn vrije val en nu zijn er twee.”

Ufo-believers springen op het verhaal 

Een populair samenzweringskanaal, Disclose Screen, zag de video van Chris op YouTube, en begon meteen allerlei gekke theorieën te verspreiden. Zo wezen ze op het feit dat er dichtbij San Diego een militaire basis ligt.

Neal Evan, die de pagina runt, zei: “Het is inderdaad heel vreemd, ik heb geen idee wat het is. Als het tweede object niet zomaar uit het niets tevoorschijn kwam, had ik vermoed dat het een militaire aanval was. Maar het is onmogelijk om iets uit te sluiten.”

Eén persoon schreef: “NASA zal zeggen dat het reflecties van gouden ballonnen zijn.” Iemand anders dacht dan weer aan skydivers.