Sint-Truiden huldigt Nina Derwael

Sint-Truiden huldigt Nina Derwael

Sint-Truiden heeft vandaag Nina Derwael gehuldigd als kersvers wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers. Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) kondigde opnieuw aan dat Derwael ereburger zal worden van de stad. Ook zal er een plein of een straat vernoemd worden naar de 18-jarige gymnaste, die op het WK in Doha tevens vierde werd in de allroundcompetitie en aan de balk.

Ondanks de regen kwamen enkele honderden fans opdagen voor de huldiging. “Het is toch een beetje raar om iedereen zo samen te zien”, zei de eerste Belgische turnster die zich wereldkampioene mag noemen. “Ik ben heel blij om terug te zijn en te zien dat het hier ook zo geleefd heeft.”

Donderdag raakte bekend dat Derwael de Nationale Trofee voor Sportverdienste krijgt. Toch zit ze naar eigen zeggen niet langer op haar roze wolk. “Ik ga intussen opnieuw naar school en train alweer. Zo kom ik opnieuw in mijn gewone ritme. Binnen twee weken treedt ik aan op een wereldbekermanche in Duitsland. Hopelijk kan ik daar ook een goede prestatie neerzetten”, besloot Derwael, waarna ze de tijd nam om handtekeningen uit te delen en selfies met de fans te laten maken.

bron: Belga