Jupiler Pro League – Zulte Waregem pakt zege in degradatietopper tegen Lokeren, STVV haalt zwaar uit in Eupen

Jupiler Pro League - Zulte Waregem pakt zege in degradatietopper tegen Lokeren
Jupiler Pro League - Zulte Waregem pakt zege in degradatietopper tegen Lokeren

Zulte Waregem heeft zaterdagavond op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League met 2-0 (rust: 0-0) gewonnen van Sporting Lokeren. Nill De Pauw nam in het Regenboogstadion in een dolle slotfase van de wedstrijd beide treffers (87. en 90.+5) voor zijn rekening. Dat levert Essevee belangrijke punten op, want met twaalf eenheden springen ze meteen naar de dertiende plaats en geven ze de rode lantaarn door aan Moeskroen. Lokeren is met tien punten voorlaatste.
Aan de Kehrweg in Eupen kwam Sint-Truiden zaterdagavond met 1-4 winnen. De Truienaars liepen 0-3 uit, na treffers van Daichi Kamada (13. en 55.) en Casper De Norre (44.). Na 64 minuten zorgde Eupen-aanvoerder Luis Garcia met een vrije trap voor de eerredder. Yohan Boli zette tien minuten voor affluiten de 1-4 eindstand op het bord.
Dankzij de zege wipt STVV met 24 punten voorlopig over AA Gent (23) naar de vijfde plaats in de stand. De Gentenaars werken zondagnamiddag de topper van deze speeldag af op het veld van RSC Anderlecht, dat bij winst de kloof met nummers twee Antwerp en Club Brugge bijna kan dichten. Eupen is tiende met zestien punten.

bron: Belga