Jupiler Pro League - Cercle Brugge houdt drie punten thuis tegen zwak Waasland-Beveren

Cercle Brugge heeft zaterdagavond op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League met 2-0 gemakkelijk de maat genomen van Waasland-Beveren. De troepen van Laurent Guyot hielden de bezoekers een hele match onder de knoet en klimmen naar een negende plaats in het klassement, terwijl de Waaslanders angstvallig naar beneden moeten kijken. Ze zien Zulte Waregem over hen heen springen en komen op de veertiende plaats terecht, één punt voor Lokeren en twee voor rode lantaarn Moeskroen, dat zondag speelt tegen leider Racing Genk. Cercle Brugge kwam gretig uit de startblokken in het Jan Breydelstadion, met al na twee minuten een eerste tussenkomst van Davy Roef op een scherpe voorzet van Kylian Hazard. Toch bleven de kansen uit. Het was Xavier Mercier die de match na 18 minuten deed ontploffen met een heerlijke vrije trap, die de Fransman vanop zo'n twintig meter in de winkelhaak schilderde. De thuisploeg trok in de aanval om de voorsprong te verdubbelen, maar de combinaties voor doel misten nauwkeurigheid. Iets na het half uur kon Roef een afgeweken schot van Dylan De Belder uit zijn doel houden, maar het leek uitstel van executie want de bezoekers bakten er weinig van.

Coach Yannick Ferrera greep in door aan de rust Denzel Jubitana te wisselen voor Karlo Lulic, maar dat bracht niet veel zoden aan de dijk. Het overwicht van de Bruggelingen bleef, al kon Waasland-Beveren nu wel enkele knappe combinaties op de mat brengen. In de 68e minuut ging De Belder gretig neer in de zestien na een lichte duw van Tobias Salquist, ref Lothar D'Hondt floot voor een strafschop en bleef zelfs na consultatie van de tv-beelden bij zijn beslissing. Gianni Bruno verdubbelde de Brugse voorsprong vanop de stip. Drie minuten later was het ei zo na boeken toe voor de Waaslanders nadat een schot van Mercier na een knappe individuele actie op de paal strandde.

Cercle had zijn schaapjes al lang op het droge. De mannen van Yannick Ferrera hadden zich schijnbaar al neergelegd bij het verlies, want een uitgespeelde aanval kregen ze niet meer in elkaar gebokst. De 3-0 was in de slotfase nog binnen handbereik via invaller Guevin Tormin, maar Roef was bij de pinken om het schot in hoekschop te duwen.