Bosbranden Californië – Nu ook twee doden aangetroffen bij LA

Het dodentol als gevolg van de verwoestende bosbranden in Californië is opgelopen tot elf. Na de negen lijken die al werden geborgen in Paradise, in het noorden van de staat, zijn er nu ook twee dode lichamen aangetroffen in verwoest gebied in de regio rond Los Angeles. Dat bevestigt sheriff John Benedict, zonder verdere details. In Paradise blijven nog 35 mensen vermist.
De schade als gevolg van de branden is op één dag verdubbeld in omvang. Meer dan 6.700 gebouwen raakten vernield en 250.000 mensen moesten hun woning verlaten. Ook Malibu en omgeving, waar heel wat celebrities wonen, werd geëvacueerd.
Volgens het hoofd van de brandweer in LA, Daryl Osby, is dit de ergste brand die hij ooit heeft gezien. Ook de volgende uren zal er nog geblust worden, onder meer met helikopters. De wind is even gaan liggen, maar verwacht wordt dat die zondag weer zal aantrekken.
President Donald Trump heeft de noodtoestand bevestigd en maakte dus extra fondsen vrij. Maar met een tweet haalde hij ook uit naar de bosbeheerders in Californië, die hij beschuldigde van “mismanagement”. De president dreigde ermee hun federale subsidies in te trekken.

bron: Belga