Bosbranden Californië – Malibu helemaal geëvacueerd, huizen van beroemdheden bedreigd

De branden in Californië zijn nog niet onder controle en bedreigen nu zelfs huizen van celebrities, in de heuvels rond Los Angeles. De plaatsen Malibu en Hidden Hills werden vrijdag helemaal geëvacueerd, zo berichten Amerikaanse media. Bij een andere brand in het noorden van de Amerikaanse deelstaat zijn al vijf doden gevallen.
Volgens de gespecialiseerde website TMZ werd het huis van Caitlyn Jenner vernield door het vuur. Ook op het domein van Kim Kardashian en Kanye West brandde het, maar volgens het koppel kon de brandweer het vuur blussen. Scott Derrickson, regisseur van Doctor Strange, berichtte op Twitter dat zijn huis is vernield. Lady Gaga moest haar residentie in Malibu verlaten. Ook Barbra Streisand, Robert Downey Jr., Halle Berry en Jennifer Aniston hebben een huis in Malibu, zo bericht Variety.
Door de gedwongen evacuatie raakte het verkeer op de Pacific Highway ook helemaal in de knoop. Sommigen scholen in de buurt vangen geëvacueerden op.
In totaal zouden al tientallen villa’s in de vlammen zijn opgegaan. De brandweer in de regio rond Malibu geeft toe dat ze het vuur nog niet onder controle heeft.
Ook in het noorden van Californië, waar de brandweer vijf dodelijke slachtoffers heeft aangetroffen, is het vuur nog niet onder controle. Pas als dat het geval is, kan de zoektocht naar eventuele nieuwe slachtoffers starten. Al meer dan 280 vierkante kilometer ging in de vlammen op. In Paradise werden tientallen huizen, een ziekenhuis, een tankstation en meerdere restaurants vernield. In de regio is de noodtoestand afgekondigd.

bron: Belga