BENE-League handbal - Bocholt lijdt eerste puntenverlies

De achtste speeldag in de BeNeleague zit erop en voor de eerste keer dit seizoen slaagde Bocholt er niet in te winnen. Bocholt leidde thuis tegen de Lions aan de rust nog wel met 16-14, maar zag de Nederlanders in de tweede helft het commando overnemen. Een paar seconden voor tijd leidde Lions nog met 30-31, Spooren tekende voor de gelijkmaker. Bocholt blijft wel alleen het klassement aanvoeren. Eerste achtervolger Wezet moest op het veld van Sporting NeLo ook al genoegen nemen met een puntendeling (25-25). NeLo keek twee minuten voor inrukken nog tegen een achterstand van drie doelpunten aan. Aalsmeer maakt na de 35-26 zege tegen Volendam wat terrein goed en heeft als derde slechts vier punten achterstand op Bocholt.

Tongeren moest zijn derde plaats inleveren na 35-24 verlies op het veld van Bevo. De Limburgers hielden voor de rust gelijke tred maar speelden een dramatisch slechte tweede helft. Initia Hasselt boekte een zwaar bevochten 29-25 zege tegen Sasja. Goed voor de zevende plaats in het klassement. Een positie die het voorlopig moet delen met NeLo en Bevo.