Roberto Martinez roept licht geblesseerde Romelu Lukaku, Dendoncker en Januzaj op

door
Belga
Leestijd 2 min.

Roberto Martinez heeft vanmiddag in het nationaal oefencentrum in Tubeke zijn 25-koppige selectie bekendgemaakt voor de laatste twee groepsduels in de UEFA Nations League, tegen IJsland (op 15 november in Brussel) en Zwitserland (op 18 november in Luzern). Ondanks een lichte blessure werd Romelu Lukaku toch opgeroepen door de bondscoach. De spits kwam de voorbije wedstrijden nochtans niet in actie voor Manchester United. "Ik ben niet zeker dat hij fit is", bekende Martinez. "Voor Romelu worden de komende 48 uren doorslaggevend. Pas na het weekend volgt er dan een definitieve beslissing." Dries Mertens sukkelt dan weer met een schouderblessure, maar die kwetsuur zou meevallen.

In vergelijking met de interlands van vorige maand zijn de uit blessure teruggekeerde Adnan Januzaj en Leander Dendoncker er opnieuw bij. Omdat een rist sterkhouders door blessureleed buiten strijd is, zal de Spanjaard moeten puzzelen in de laatste twee interlands van het zo succesvolle 2018. Op het lijstje afwezigen staan onder meer Kevin De Bruyne, Mousa Dembélé, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen. Ook Christian Benteke, die de laatste interlands door Martinez wel gepasseerd werd, is out. Marouane Fellaini vierde woensdag tegen Juventus zijn rentree na enkele weken afwezigheid, maar werd desondanks niet opgeroepen.

België staat met 6 op 6 aan de leiding in groep 2 van de Nations League. Zwitserland heeft evenveel punten maar een match meer gespeeld. Met 4 op 6 stoten de Rode Duivels dus altijd door naar de finale van de nieuwe landencompetitie. In juni 2019 zullen vier landen strijden om de eerste eindzege in de UEFA Nations League.

Bron: Belga