Regenachtig weekend op komst

Regenachtig weekend op komst

Het blijft deze namiddag nagenoeg overal droog met wolkenvelden en enkele opklaringen. Over het westen worden de opklaringen breder op het einde van de namiddag. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 14 graden in het centrum, meldt het KMI. ’s Avonds is het droog met opklaringen en wolken. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en rond middernacht gaat het regenen over het westen. De storing verspreidt zich verder over het land, en bereikt tegen het einde van de nacht het oosten. Er zijn ook rukwinden mogelijk van 45 tot 60 kilometer per uur. De minima liggen tussen 7 graden in de Ardennen en 10 of 11 graden in het centrum en het westen. Morgen regent het over het oosten en het zuidoosten een groot deel van de dag. In de andere streken is het aanvankelijk ook regenachtig, maar wordt het vanaf het westen al vrij snel wisselvallig met een paar buien en droge perioden. Over het westen verschijnen er soms enkele opklaringen, elders blijft het overwegend zwaarbewolkt. We verwachten maxima tussen 9 en 13 graden, met lokaal rukwinden tot 55 kilometer per uur.

Zaterdagnacht wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. Er kunnen enkele buien vallen, maar vaak blijft het droog. Over het zuidoosten is het eerst nog regenachtig, met minima tussen 7 graden in de Hoge Venen en 11 graden in Vlaanderen en lokaal nog kans op rukwinden.Zondag is het wisselend tot zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Een lokale donderslag is niet uitgesloten. We halen maxima van 10 graden op de Ardense hoogten tot 14 of 15 graden in het westen en het centrum. Er is opnieuw kans op rukwinden, die kunnen oplopen tot 60 of 70 kilometer per uur.

Maandag golft een actieve storing over onze streken en verwachten we vaak veel wolken met regen. De maxima schommelen tussen 11 en 15 graden, maar over het oosten, waar tijdelijke opklaringen mogelijk zijn, kunnen ze stijgen tot 16 of 17 graden.

Dinsdagochtend verlaat de regen via het oosten ons land. Daarna wordt het deels bewolkt met vooral in de kuststreek tijdelijk nog kans op enkele buien. In de namiddag is het overwegend droog met breder wordende opklaringen. De maxima liggen tussen 8 en 11 graden in de Ardennen en tussen 11 en 14 graden elders.

bron: Belga