Proximus League - KV Mechelen steekt periodetitel op zak met zege tegen Union

KV Mechelen heeft zich in de Proximus League tot periodekampioen gekroond. Het won vrijdag op de veertiende en laatste speeldag met 2-1 van laatste concurrent Union. Joachim Van Damme maakte na 27 minuten definitief een einde aan de hoop op de periodetitel van Union, dat met vijf doelpunten verschil moest winnen. Met de kop maakte Van Damme de 1-0. Na de rust verdubbelde Engvall de voorsprong en waren de Maneblussers nog zekerder. Zes minuten later kwam Peyre wel al met de aansluitingstreffer.

Met 30 punten steekt KV Mechelen de eerste periode op zak. Union eindigt met 24 punten als tweede, Beerschot Wilrijk met evenveel punten als derde. Beerschot Wilrijk ging vrijdag met 1-2 winnen bij Lommel na doelpunten van Van den Bergh (13.) en Tissoudali (33.) voor de bezoekers en Vermijl (53.) voor de thuisploeg.

OHL lijkt op tijd zijn vorm terug te hebben gevonden voor de start van de tweede periode volgende vrijdag. Het won met 0-4 bij Roeselare dankzij doelpunten van Moore (8.), Maertens (23.) en twee keer Kapustka (42, 43.). Tubeke klopte Westerlo met 2-0 na een goal van Agyiri (21.) en eentje van Henry (71.).