Minstens 19 doden bij aanslagen met bomauto’s in Somalië

Bij een aanslag met drie bomauto’s op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn volgens de politie minstens 19 mensen om het leven gekomen, onder hen ook zes van de vermoedelijke islamistische daders. De explosies waren namiddag in heel de stad te horen, gevolgd door het geratel van automatische vuurwapens. Boven de stad stegen grote rookzuilen op. De politie vermoedt dat de terreurorganisatie al-Shabaab achter de zware aanslag zit. Twee zelfmoordterroristen lieten hun met springstoffen geladen voertuigen voor de ingang van hotel Sahafi in de lucht vliegen, waarna nog een derde explosie volgde aan de achterkant van het hotel. Veiligheidsmenen doodden vier al-Shabaab-strijders die het hotel wilden bestormen.

Minstens 13 burgers kwamen om het leven, zeker 15 anderen liepen verwondingen op, zei politiewoordvoerder Ali Hassan Kulmiye.Het hotel naast het drukke kruispunt ‘Kilometer vier’ ligt niet ver van de luchthaven en is onder andere bij Somalische regeringsfunctionarissen populair.

In de stad gebeuren wel vaker aanslagen, de meeste werden opgeëist door al-Shabaab. De terreurgroep vecht voor suprematie in het land in de Hoorn van Afrika en wil daar een radicale islamitische vorm van heerschappij vestigen.

bron: Belga