Artsen proberen Siamese tweeling uit Bhutan te scheiden

Artsen proberen Siamese tweeling uit Bhutan te scheiden

Artsen in het Australische Melbourne gaan proberen om een Siamese tweeling uit Bhutan te scheiden. De vijftien maanden oude meisjes Nima en Dawa zijn vanaf de romp met elkaar vergroeid. Het gaat dus om een erg complexe operatie. Uit vooronderzoek is gebleken dat ze een gemeenschappelijke lever hebben. Ook hun darmen lijken met elkaar vergroeid. Of de organen normaal kunnen functioneren, weten de artsen bij aanvang van de operatie niet zeker.
De operatie om de zusjes te scheiden, startte vrijdag in het kinderziekenhuis Royal Children’s Hospital in Melbourne. De operatie zou minstens zes uur duren, er zijn 36 specialisten bij betrokken. De moeder van de kinderen is eveneens naar Australië afgereisd.
In hetzelfde ziekenhuis werd enkele jaren geleden al eens een Siamese tweeling uit Bangladesh met succes van elkaar gescheiden. Bhutan, ook wel de Himalaya-staat genoemd, is een van de armste landen ter wereld. De operatie wordt bekostigd door de regering van de Australische deelstaat Victoria.

bron: Belga