Mensen die hun koffie zwart drinken hebben vaak psychopatische trekjes

Mensen die hun koffie zwart drinken hebben vaak psychopatische trekjes
Foto Pexels

Drink je je tas koffie altijd zonder melk en suiker? Dan is de kans bestaande dat je iets weg hebt van een psychopaat of sadist. Dat is de conclusie van een onderzoek van de universiteit van Innsbruck, die een link vond tussen een voorliefde voor bittere smaken en bepaalde karaktertrekken.

Mensen die hun koffie zwart drinken, worden vaak aanzien als halvegaren, maar nu is er ook wetenschappelijk onderzoek dat die veronderstelling bevestigd. De universiteit van Innsbruck heeft in een recente studie een link aangetoond tussen bepaalde smaakvoorkeuren en karaktertrekken. Concreet hebben mensen die graag bitter lusten, vaker psychopatische en sadistische kantjes.

Kamp je met agressieproblemen?

In totaal kregen 953 mensen uit twee verschillende Amerikaanse gemeenschappen een vragenlijst voorgeschoteld. Daarin moesten ze aangeven wat ze graag lusten, maar ook een persoonlijkheidstest invullen. Die test peilde naar de mate waarin ze overeenkomen met het machiavellisme, dat alles toestaat om een doel te bereiken, kenmerken van psychopathie, narcisme en sadisme en of ze kampen met agressieproblemen.

“De data vertoont nieuwe inzichten in het verband tussen een persoonlijkheid en eet- en drinkgewoonten. Dat doet het door op een regelmatige basis aan te tonen dat er een directe relatie is tussen een toegenomen genot van bittere voedingsmiddelen en sadistische kenmerken”, aldus de studie.