België heeft tien restaurants minder in nieuwe Bib Gourmand

België heeft tien restaurants minder in nieuwe Bib Gourmand
Foto Unsplash

De Bib Gourmand Benelux 2019 zal in totaal tien Belgische restaurants minder tellen dan de vorige editie. . Ons land telt nog altijd 157 restaurants in die culinaire gids, maar de lijst met Belgische nieuwkomers (20) valt dit keer korter uit dan die met Belgische afvallers (30).

De Bib Gourmand van Michelin bevat de beste restaurants met een menu onder de 37 euro. Het vormt op die manier een budgetvriendelijk alternatief voor de bekendere Michelin-gids. De Benelux-gids 2019 van Bib Gourmand zal exact 300 adressen tellen. Iets meer dan de helft van die zaken (157) bevindt zich in België.

Drie nieuwe zaken



Ons land telt twintig nieuwkomers, maar het valt wel op dat die nieuwe vermeldingen vooral in Brussel (6) en Wallonië (11) te vinden zijn. Vlaanderen moet het stellen met drie nieuw zaken: ’Père et Mère’ in Diksmuide, ’La Taperia’ in Herenthout en ’Magnific’ in Maasmechelen.

De lijst met geschrapte Belgische restaurants is met dertig stuks duidelijk langer. Ook hier doet Vlaanderen het slechter den de twee andere gewesten: maar liefst zestien Vlaamse restaurants zijn uit de gids verdwenen, tegenover twaalf Waalse en twee Brusselse.