Ook prins Laurent woont Te Deum bij op 15 november

Ook prins Laurent woont Te Deum bij op 15 november

Prins Laurent zal dit jaar het Te Deum bijwonen in de Kathedraal van Sint-Michiels en Sint-Goedele op 15 november. Vorig jaar was hij daar nog de opvallende afwezige. Nu zondag zal hij ook koning Filip vertegenwoordigen op een 11 novemberherdenking in Bergen. Op 15 november is het Koningsdag, de dag waarop de Belgische koning wordt gevierd. Koning Filip is daar zelf nooit bij, maar de rest van de koninklijke familie wel.

Prins Laurent liet echter al enkele keren verstek gaan, maar zal er volgende week wel bij zijn. “Zijne Majesteit Koning Albert II en Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Astrid, Prins Lorenz, Prins Laurent en Prinses Claire wonen donderdag 15 november het Te Deum bij dat zal gezongen worden in de Kathedraal van Sint-Michiels en Sint-Goedele ter gelegenheid van Koningsdag”, luidt het donderdag in een mededeling van het Koninklijk Paleis.Vorig jaar was prins Laurent op het moment van Koningsdag al enkele maanden buiten beeld, en ook op de dag zelf kwam hij niet opdagen. Zijn vrouw prinses Claire deed dat wel. Laurent lag op dat moment onder vuur voor zijn omstreden bezoek aan de Chinese ambassade in de zomer van 2017. De regering besliste in maart dit jaar om, naar aanleiding van het bezoek, 15 procent (46.000 euro) van Laurents dotatie in te trekken. Prins Laurent diende in september een annulatieberoep bij de Raad van State in tegen die beslissing.

Ook in 2015 besloot de jongere broer van koning Filip niet naar Koningsdag te komen, volgens zijn entourage om medische redenen. Twee weken eerder was hij wel in opspraak gekomen, omdat hij in zijn onkostennota’s privé-uitgaven had ingediend als beroepskosten.

In 2014 miste prins Laurent het Te Deum omdat hij een vredesprijs in ontvangst moest nemen in Oostenrijk, voor zijn inzet op het vlak van ecologie.

bron: Belga