Het blijft nog even zonnig en zacht

Het is deze namiddag droog en zonnig met meer en meer hoge wolken vanuit het zuiden. Maxima rond 13 graden. Vanavond en -nacht is er tijdelijk meer bewolking, maar het blijft droog. Minima tussen 4 en 7 graden. Ook morgen verwacht het KMI mooi en droog weer met brede opklaringen. Het blijft vrij zacht voor de tijd van het jaar, met waarden tot 11 of 12 graden in de Ardennen en 14 à 15 graden elders. De wind waait matig uit zuid tot zuidoost.

Zaterdag is het zwaarbewolkt tot betrokken met lichte tot matige regen. De maxima schommelen tussen 10 graden op de Hoge Venen en 14 graden in het centrum van het land. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidelijke richtingen met rukwinden tot 60 km per uur.Zondag is het gedeeltelijk tot vaak zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Plaatselijk is een onweer niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden. De wind is matig tot vrij krachtig aan de kust uit zuid tot zuidwest.

Maandag trekt een regenzone over de noordwestelijke helft en het centrum van ons land. Waarschijnlijk blijft het droger in het zuidoosten. De maxima schommelen tussen 12 en 15 graden.

Dinsdag wordt het overal droog en komen er brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden. Er waait een matige wind uit west tot zuidwest.

Woensdag en donderdag wordt het vrij mooi met veel zon. De maxima schommelen woensdag rond 13 graden en donderdag rond 15 graden in het centrum van het land.

bron: Belga