Europa League – “Ons plannetje werkte, maar nadien sloeg vermoeidheid toe”, analyseert Besiktas-coach

Europa League -
Europa League - "Ons plannetje werkte

Besiktas leek donderdag tegen Racing Genk, op de vierde speeldag van de Europa League, lang op weg naar een ietwat gevleide, maar daarom niet geheel onverdiende zege. Na een late knal van invaller Sander Berge hield Genk alsnog een punt thuis (1-1), waardoor de Turken in groep I hekkensluiter blijven. Trainer Senol Günes moest nadien de teleurstelling toch wat verbijten. “Het plannetje dat we uitgewerkt hadden, werkte”, stak de Turkse T1 van wal. “We lieten de Genkenaars niet in hun aanvalsspel komen en kwamen op voorsprong. De laatste tien minuten sloeg de vermoeidheid bij mijn spelers toe, en kropen we naar achter. Uiteindelijk slikten we dan de gelijkmaker, met een verre knal. Bij zo’n doelpunt is ook wat tegenslag gemoeid.”
“Ik ben teleurgesteld, maar wil mijn spelers zeker loven”, vervolgde Günes. “Ze hebben geknokt en er alles aan gedaan om de punten te pakken. Maar het mocht niet baten. Spijtig.”
Ook in de andere wedstrijd in poule I tussen Malmö en Sarpsborg werd het 1-1. Genk blijft leider met 7 punten, Malmö en Sarpsborg volgen met elk 5 punten. Besiktas sluit de rangen met 4 eenheden. Op de vijfde speeldag, die op 29 november op de planning staat, trekt Genk naar Malmö. Sarpsborg ontvangt op hetzelfde ogenblik Besiktas.

Bron: Belga