Europa League - Boyata boekt met Celtic belangrijke overwinning tegen RB Leipzig

Celtic heeft donderdag met 2-1 van het Duitse RB Leipzig gewonnen op de vierde speeldag van de Europa League. De Schotten, met Dedryck Boyata de hele wedstrijd centraal achterin, blijven zo in de running voor de zestiende finales. Kieran Tierney scoorde al na elf minuten, wat lang het enige doelpunt van de partij leek te gaan worden in Glasgow. Twaalf minuten voor tijd maakte Jean-Kevin Augustin gelijk, maar Odsonne Edouard (79.) kwam amper één minuut later met de winnende 2-1. Celtic komt door die zege op gelijke hoogte met Leipzig, beide teams tellen nu zes punten. Salzburg is met twaalf punten bijna zeker van de zestiende finales.

In groep D, de poule van Anderlecht, won Dinamo Zagreb met 3-1 van Spartak Trnava. Zagreb is zeker dat het doorstoot met twaalf punten, Trnava kan met zijn drie punten eventueel nog Fenerbahçe inhalen, dat zeven punten telt. Anderlecht heeft één punt en is uitgeschakeld.

Bayer Leverkusen won in groep A met 1-0 van FC Zürich. Zowel de Duitsers als de Zwitsers zijn met negen op twaalf zeker van de zestiende finales. In groep E speelde Arsenal 0-0 gelijk tegen Sporting Lissabon, waardoor Arsenal met tien punten zeker is van de volgende ronde. Sporting is dat met zeven punten nog niet.

In groep F tot slot moest AC Milan vrede nemen met een 1-1 gelijkspel bij Real Betis, waardoor het naar de derde plaats terugvalt. Betis is leider met acht punten, Olympiakos won met 5-1 van Dudelange en is tweede met zeven punten, evenveel als de Italianen.