Tik Tok, populairder dan Facebook en Instagram

Tik Tok, populairder dan Facebook en Instagram
AFP / J. Scarnici

Ooit al gehoord van Tik Tok? De nieuwe app verovert de smartphone van menig tiener en twintiger. Playbacken, dansen, challenges en meer: het kan allemaal.

Meer downloads dan Whatsapp

Het Chinese videodeelplatform werd opgericht in 2016 en kent sindsdien een enorm succes. Om een je een idee te geven: in de eerste drie maanden van dit jaar waren er 45 miljoen downloads. Tik Tok was in oktober wereldwijd zelfs de meest gedownloade app. Door de overname van die andere app (Musical.ly) tijdens de zomer, groeide Tik Tok alleen nog maar meer.

Getikte challenges

De mogelijkheden zijn eindeloos. In de vijftien seconden-durende filmpjes zie je jongeren playbacken, dansen, sketches opnemen, filmscènes uitbeelden… Laten we vooral de challenges niet vergeten. Een van de laatste vind je onder #ShoeChange. Het doel is om zo snel mogelijk van schoenen en outfit te wisselen met een vriend of vriendin.

#Influencer

Net zoals Instagram heeft Tik Tok dus ook eigen hashtags, filters en influencers. De Belgische Stien Edlund (17) heeft maar liefst 1,9 miljoen volgers. Ze mocht daardoor zelfs haar eigen kledinglijn bij ZEB ontwerpen en vlogt voor VTM Kids.