“Zonder wereldtitel zullen we ontgoocheld terugkeren”, zegt Loïck Luypaert

Zonder wereldtitel zullen we ontgoocheld terugkeren
Zonder wereldtitel zullen we ontgoocheld terugkeren

Nooit eerder trok België met zo veel ambitie naar een WK hockey als nu. De Red Lions gaan in het Indiase Bhubaneswar, waar het toernooi van 28 november tot 16 december doorgaat, als olympisch vicekampioen vol voor goud. Dat benadrukte verdediger Loïck Luypaert vandaag. “Zonder de wereldtitel zullen we ontgoocheld terug naar huis keren”, sprak Luypaert duidelijke taal. “Het is afwachten hoe het toernooi verloopt, maar de kwartfinales worden zonder twijfel cruciaal. Voor goud zal het gaan tussen Europees kampioen Nederland, wereldkampioen Australië, olympisch kampioen Argentinië en onszelf. De titel is een uitgesproken doel voor ons”, aldus de verdediger van Braxgata.

Een toernooi van drie weken doorkomen, is niet evident, zo weet Luypaert. “Verveling is het grootste gevaar. Behalve spelen en voorbereiden, is er weinig te beleven. Daar moet je goed mee omgaan. Voeding is ook delicaat, maar daar zijn we bij onze derde of vierde keer in India al aan gewend. We zullen twintig dagen kip en rijst eten”, zei hij lachend.België opent zijn toernooi op 28 november tegen Canada, maar speelt eerst nog drie oefenwedstrijden in eigen land. Die zullen volgens Victor Wegnez, met zijn 22 lentes de jongste van de groep, niet met de handrem op gespeeld worden. “We spelen om ons 110 procent te geven en denken niet aan mogelijke blessures. Voluit gaan is de enige manier om nog vooruitgang te boeken.”

Aanvaller Sébastien Dockier ontbreekt in de oefenpartijen met een knieblessure. “Jammer, want we wilden zien hoe de ploeg in zijn totaliteit draaide”, zegt collega-aanvaller Thomas Briels. “Maar we zullen zeker enkele fases testen, die we in India in de praktijk willen omzetten.”

bron: Belga