Wisselvalliger weer op komst

Wisselvalliger weer op komst

Deze namiddag schuift een zwakke regenzone oostwaarts over het land. Het kan stevig waaien en de temperaturen liggen gevoelig lager dan gisteren, toen we de warmste 6 november beleefden sinds het begin van de waarnemingen. Dat meldt het KMI. Deze namiddag is het meestal zwaarbewolkt, met lichte regen die tegen het einde van de namiddag het oosten van het land bereikt. In het noordwesten verschijnen er dan opklaringen. De maxima liggen tussen 11 graden in de Hoge Ardennen en 15 graden in het noordoosten. Er staat een stevige wind, met mogelijk rukwinden tot 55 kilometer per uur.

Vanavond en -nacht is er kans op een buitje aan zee en in de Ardennen. Elders blijft het overwegend droog met geleidelijk brede  opklaringen. De minima schommelen tussen 5 en 7 graden.Morgen wordt het wisselend bewolkt in het zuidoosten, elders is het overwegend lichtbewolkt. Het kwik stijgt naar 8 tot 13 graden bij een matige wind.

Vrijdag wordt eerst droog en vrij zonnig weer verwacht, bij maxima tussen 10 en 15 graden. ’s Avonds en ‘nachts gaat het regenen. Ook in het weekend blijft het bewolkt met soms regen of buien. De maxima gaan dan van 9 tot 14 graden.

bron: Belga