Nieuwe formule voor All Star Game

door
Belga
Leestijd 1 min.

De komende Belgische All Star Game vindt op 27 december plaats op de Sportcampus Lange Munte in Kortrijk. Dan nemen de beste Belgische spelers uit de Euromillions Basket League het op tegen de beste buitenlandse spelers uit de hoogste afdeling. De nieuwe formule raakte vandaag bekend. De All Star Game verscheen vorig jaar opnieuw op de kalender na een afwezigheid van 16 jaar. Voor die editie kwamen alleen spelers in aanmerking die 'homegrown' waren. Daarvoor moest een speler minstens vier jaar opleiding in België hebben genoten voor zijn 21e verjaardag. De nieuwe formule zal vermoedelijk voor meer spektakel zorgen.

De starting lineups van Team Belgium en Team World worden bepaald door fan voting. Elke supporter kan één keer per dag stemmen. De stemming wordt op 10 december afgesloten, twee dagen later worden de starters bekendgemaakt. De reserves voor beide teams worden geselecteerd door de hoofdcoaches van de EuroMillions Basket League. Beide teams zullen gecoacht worden door de hoogst geplaatste buitenlandse en Belgische coach van de tien clubs uit de hoogste afdeling.

Naast de All Star Game, een dunk en een 3pt contest, staat voor het eerst een skills challenge op het programma. Spelers moeten daarbij een vaardighedenparcours zo snel mogelijk afleggen over de volledige lengte van het veld.

bron: Belga