Ndongala vreest bikkelharde Pepe niet: "Voor zulke wedstrijden ben ik voetballer"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dieumerci Ndongala komt dit seizoen aan de oppervlakte bij Racing Genk. De 27-jarige flankaanvaller wil met de Limburgers op de vierde speeldag van de Europa League tegen Besiktas een stap zetten richting kwalificatie voor de zestiende finales. Ndongala brak enkele seizoenen terug bij Charleroi door, maar latere passages bij AA Gent en Standard draaiden niet uit op een succes. In januari streek hij op huurbasis neer in de Luminus Arena, waarna Genk hem in de zomer definitief overnam. Dit seizoen is Ndongala, die zowel de Belgische als Congolese nationaliteit heeft, al goed voor in totaal vijf goals.

"Ik hoop bij Genk zo veel mogelijk progressie te boeken", vertelde Ndongala vandaag op een persmoment in de Luminus Arena. "Elke kans die ik van de coach krijg, wil ik grijpen. Ik wil de ploeg helpen om het dit seizoen zo goed mogelijk te doen, in de Belgische competitie maar zeker ook in de Europa League. We willen ons plaatsen voor de volgende ronde, en ik voel me klaar. De trainer kan op me rekenen waar hij me nodig heeft. Uiteraard als flankaanvaller maar evengoed als tweede spits."

Tijdens de wedstrijd in Istanboel twee weken geleden, die Genk met ruime 2-4 won, speelde Ndongala de negentig minuten. De eenmalige Congolese international scoorde de derde Limburgse treffer. Nu zal de aanvaller wel moeten opboksen tegen Pepe. De genadeloze verdediger was er in Turkije niet bij. "Pepe heeft een enorm palmares, en iedereen kent zijn kwaliteiten", verklaarde Ndongala. "Maar dat geldt ook voor die andere centrale verdediger, Domagoj Vida, en die was er in Istanboel wel bij toen we wonnen. We kijken vooral naar onszelf en onze manier van voetballen. We hebben veel zin in de partij, want voor dit soort duels en tegenstanders voetbal je."

bron: Belga