Midterms – Trump noemt verkiezing een “enorm succes”

Midterms - Trump noemt verkiezing een "enorm succes"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de tussentijdse verkiezingen van dinsdag op Twitter een “enorm succes” genoemd. Zijn Republikeinse partij behield de meerderheid in de Senaat, maar verloor wel het Huis aan de Democraten. “Enorm succes deze avond. Dank aan iedereen!”, tweette de president.
Eerder verklaarde woordvoerster van het Witte Huis Sarah Huckabee Sanders al aan de pers dat de president een goede avond beleefde. “Momenteel voelen we ons goed, het is tot nu toe een goede avond geweest voor de president”, zei Sanders kort nadat bekend was geraakt dat de Republikeinen de zetel van de Democratische senator uit Indiana, Joe Donnelly, hadden veroverd. Ze sprak van “een belangrijk moment” voor de president.
“Als we kijken naar de kandidaten die de president hebben omarmd, zijn beleid hebben omarmd en voor wie de president campagne heeft gevoerd en hard heeft gewerkt, zien we vanavond dat dat zijn vruchten heeft afgeworpen”, zei Sanders nog.
Over het verlies van het Huis van Afgevaardigden zei Sanders dat “de agenda van de president niet zal veranderen, ongeacht welke partij er zit”. Ook stelde ze dat ze hoopt dat de Democraten “rond de tafel zullen komen zitten en met de president zullen samenwerken om ook echt enkele problemen op te lossen”.
“We willen nog steeds iets doen met infrastructuur, en zeker en vast immigratie”, zei ze.
Op de vraag of “een blauwe golf” de Democraten op zijn minst één machtsoverdracht had opgeleverd in Washington, antwoordde Sanders afwijkend. “Misschien is er wel een rimpeling”, zei ze.

bron: Belga