Genk-coach Clement wil tegen Besiktas niet rekenen, Trossard is nog niet speelklaar

door
Belga
Leestijd 2 min.

Racing Genk kijkt morgen op de vierde speeldag van de Europa League in eigen huis Besiktas in de ogen. De Limburgers, groepsleider met zes punten, kunnen mits winst een grote stap zetten richting kwalificatie voor de zestiende finales. "Maar wij zijn een ploeg die wil voetballen, niet een die rekent", verklaarde Genk-trainer Philippe Clement vandaag op een persmoment in de Luminus Arena. "We willen de wedstrijd gewoon winnen, met die ingesteldheid beginnen we aan het duel", stak Clement van wal. "Met allerlei rekenkundige scenario's houden we geen rekening, want dat helpt op het veld toch niet. Als we Besiktas kloppen, zetten we inderdaad een grote stap richting kwalificatie, maar we zijn er nog niet. We recupereerden goed van de topper van afgelopen weekend tegen Club Brugge (1-1). Ik zag op training frisse jongens en vrees de vermoeidheid niet."

Genk maakte twee weken geleden indruk in Istanboel. De Belgische competitieleider diende de Turken een verdiende 2-4 thuisnederlaag toe. Nu kan Besiktas wel opnieuw rekenen op Pepe en Ryan Babel. De beenharde Portugese verdediger en Nederlandse goalgetter waren er in Istanboel niet bij. "Ik verwacht daarom ook een sterker Besiktas", vertelde de Genkse coach. "Ik weet niet of Besiktas ons twee weken geleden wat onderschatte, maar dat zal nu zeker niet meer het geval zijn. Maar aan ons om de sterke punten van de tegenstander lam te leggen. En wij gaan zoals altijd van ons eigen spel uit."

De Limburgers kunnen nog altijd geen beroep doen op Leandro Trossard, die na een blessure aan zijn terugkeer timmert. Sander Berge, er net als Trossard in Turkije niet bij, is wel weer inzetbaar. "Leandro heeft twee dagen met de groep getraind maar is nog niet wedstrijdfit", legde de T1 uit. "Dat is normaal, omdat hij toch even out was. Sander is medisch gezien klaar om negentig minuten te spelen. Maar dat betekent niet dat hij automatisch start. Ik moet de knopen nog doorhakken."

In de andere partij in groep I, een Scandinavisch onderonsje, ontvangt Malmö in Zweden de Noren van Sarpsborg. Beide teams volgen in de groep achter Genk met vier punten. Besiktas is momenteel laatste met drie eenheden.

bron: Belga