Champions League - Witsel en co. onderuit in Madrid (2-0), blessure voor Mertens tegen PSG

Borussia Dortmund heeft dinsdagavond op de vierde speeldag van de Champions League met 2-0 verloren van Atletico Madrid, dat zo met 9 punten op gelijke hoogte komt te staan in groep A, waarin Club Brugge met 4 punten derde is. In de eerste helft bracht Saul Niguez (33.) de Madrilenen op voorsprong. In de 80e minuut schonk Thomas Lemar zijn landgenoot Antoine Griezmann (80.) op listige wijze de 2-0. Axel Witsel maakte de 90 minuten vol voor Dortmund.

In groep C voorkwam Napels dat Paris Saint-Germain de drie punten mee naar huis nam, maar het zag Dries Mertens wel geblesseerd het veld verlaten. Mertens en de zijnen kregen tegen PSG vlak voor rust een opdoffer te verwerken toen Juan Bernat (45+2) zijn eerste voor de Parijse grootmacht scoorde. Lorenzo Insigne wiste de achterstand weg door zijn strafschop in de 63e minuut succesvol om te zetten. Mertens kon in de 83e minuut niet meer verder. De Rode Duivel verliet het veld met pijn aan de linkerschouder. De Napolitanen (6 punten) pakken in groep C de leiding over van Liverpool (6 punten), dat met 2-0 onderuit ging bij Rode Ster Belgrado. PSG kampeert momenteel met 5 punten op de derde plek. Belgrado is laatste met 4 punten.

De toeschouwers van het duel tussen Inter Milaan en Barcelona moesten tot in de 83e minuut wachten tot ze een doelpunt te zien kregen. Malcom bracht de bezoekers op voorsprong. Vier minuten later maakte Mauro Icardi gelijk voor Inter. Radja Nainggolan speelde de wedstrijd uit voor de Nerazurri.

Nog in groep B kreeg Toby Alderweireld met PSV een lastige klant over de vloer op Wembley. De bezoekers kwamen al na twee minuten op voorsprong via Luuk de Jong. Harry Kane ontbond nog maar eens zijn duivels en schonk Tottenham met twee doelpunten (78. en 89.) eigenhandig de zege. Barcelona is met 10 punten heer en meester in groep B en is al enige al zeker van de kwalificatie voor de achtste finales. Daarna komt Inter (7 punten), Tottenham volgt met 4 punten. PSV sluit de hekken, de Eindhovenaars wisten slechts een puntje te sprokkelen.

Schalke 04 won met 2-0 van Galatasaray na doelpunten van Guido Burgstaller (4.) en Mark Uth (57.). FC Porto klopte Lokomotiv Moskou met 4-1. Hector Herrera (2.), Moussa Marega (42.), Jesus Corona (67.) en Otavio (90. +3) troffen raak voor de thuisploeg. Aan de overkant zorgde Jefferson Farfan in de 59e minuut voor de eerredder. Porto is de leider van groep D met 10 punten. Dat zijn er 2 meer dan eerste achtervolger Schalke 04. Galatasaray is derde en heeft 4 punten. Lokomotiv raapte nog geen enkel punt.