Champions League - Real Madrid haalt met Courtois in doel zwaar uit bij Plzen

Real Madrid heeft op de vierde speeldag van de Champions League met 0-5 gewonnen bij het Tsjechische Viktoria Plzen. Thibaut Courtois kreeg voor het eerst ook op het kampioenenbal de voorkeur op Keylor Navas in doel. Vincent Kompany haalde de selectie niet bij Manchester City, dat met 6-0 won van Shakhtar Donetsk.

Santiago Solari kiest nu ook in de Champions League voor Courtois, die nog geen enkele keer speelde voor de Koninklijke in Europa. Karim Benzema bracht de Madrilenen na 21 minuten op voorsprong, Casemiro wachtte maar twee minuten om de score te verdubbelen. Benzema (37.) maakte nadien al zijn 200e doelpunt voor Real Madrid, Gareth Bale (40.) bracht nog voor rust de 0-4 op het bord. Na de pauze was het Toni Kroos (67.) die de Madrileense trein verder deed denderen. Courtois had niet al te veel werk, maar maakte wel een prima indruk.

Bij Manchester City tegen Shaktar Donetsk was er nog geen Kevin De Bruyne, nog altijd geblesseerd, te bespeuren. Maar iets verrassender werd Vincent Kompany gepasseerd door Pep Guardiola. City won met 6-0 na doelpunten van Silva (13.), Jesus (24.), Sterling (49.), opnieuw Jesus (72.), Mahrez (84.) en een derde keer Jesus (90.+2).

In de andere wedstrijd in groep F, die van City, speelde Lyon 2-2 gelijk tegen het Duitse Hoffenheim. Jason Denayer speelde de hele wedstrijd in de vijfmansdefensie van Lyon. De doelpunten waren in de eerste helft afkomstig van Nabil Fekir (19.) en Tanguy Alvaro (28.), die de Fransen 2-0 voor brachten. Kasim Nuhu werd kort na de rust (51.) uitgesloten bij Hoffenheim, maar dat weerhield Andrej Kramaric (65.) er niet van de aansluitingstreffer te maken. Diep in het slot maakte Kaderabek (90.+2) zelfs gelijk.

Romelu Lukaku ontbrak met een blessure bij Manchester United, dat het in een topaffiche opnam tegen Juventus. Marouane Fellaini begon op de bank. Het bleef lang 0-0, maar na 65 minuten kwam Cristiano Ronaldo met zijn eerste Champions League-doelpunt voor Juve. Elf minuten voor tijd maakte Fellaini zijn opwachting, en vier minuten voor tijd wist Juan Mata (86.) gelijk te maken. Helemaal in het slot ging Fellaini net onder de bal door, maar werkte Alex Sandro (90.) enkele meters verderop de bal in eigen doel, waardoor United alsnog won.

In groep E klopte Bayern München AEK Athene met 2-0, na twee doelpunten van Lewandowski (31, 71.). In dezelfde groep speelde Benfica 1-1 gelijk tegen Ajax na goals van Jonas (29.) en Tadic (61.). Doelman Mile Svilar zat op de bank bij de Portugezen.