Champions League basket (m) – Oostende slikt vierde nederlaag

Champions League basket (m) - Oostende slikt vierde nederlaag
Champions League basket (m) - Oostende slikt vierde nederlaag

Oostende heeft woensdag op de vijfde speeldag in de groepsfase van de Champions League basket met 87-71 (rust: 40-39) verloren van het Duitse Bayreuth. De Belgische kampioen slikte zo zijn vierde nederlaag. De troepen van Dario Gjergja verloren eerder van het Griekse Promitheas Patras (84-93), het Italiaanse Segafredo Virtus Bologna (89-60) en het Sloveense Petrol Olimpija (73-79). Tegen het Litouwse Neptunus Klaipeda (97-89) wist de kustploeg wel een zege te boeken.
Woensdag telde Oostende vijf spelers met meer dan tien punten: Vincent Kesteloot (11), Marin Maric (11), Nemanja Djurisic (12), TJ Williams (13) en Chase Fieler (14). Tot aan de rust hield de Belgische kampioen gelijke tred (40-39). In het derde kwart (21-14) duwde Bayreuth, aangevoerd door David Stockton (20 ptn), het gaspedaal in, goed voor de eerste CL-zege van de Duitsers.
Op de volgende speeldag (13/11) speelt Oostende gastheer voor Besiktas Istanboel, dat net als de kustboys nog maar één keer kon winnen.
De top vier van de vier poules stoot door naar de achtste finales. De nummers vijf en zes bekeren verder in de Europe Cup, voor de nummers zeven en acht zit het Europese avontuur er na de groepsfase op.

Bron: Belga