Bondscoach Shane McLeod: "Zo snel mogelijk in goede ritme komen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Precies drie weken voor de start van het WK hockey in het Indiase Bhubaneswar blikte Shane McLeod, bondscoach van de Red Lions, in Sint-Agatha-Berchem een laatste keer vooruit op de belangrijkste afspraak van het seizoen. De Belgische mannen staan volgens hun trainer te popelen om aan het WK te beginnen. "De sfeer in de groep is uitstekend en de vorm is er", steekt de Nieuw-Zeelander van wal. "Iedereen is ongeduldig om naar India te vertrekken. Het wordt een lang toernooi (van 28 november tot 16 december), maar wat ons momenteel vooral bezighoudt, is zo snel mogelijk in het goede ritme komen."

Om in dat ritme te komen, spelen de Red Lions eerst nog drie oefeninterlands tegen Ierland, Nederland en Frankrijk, voor ze op 21 november naar Mumbai afreizen. Daar blijven ze drie dagen, om dan richting Bhubaneswar te trekken. "Andere ploegen verkiezen minitoernooien in hun voorbereiding, maar de omgeving tijdens de trainingsperiodes is belangrijk voor ons. Daarom spelen we drie keer in eigen land, dan hebben we meer controle over wat er tussen de oefenpartijen gebeurt."

Als derde op de wereldranking mag België ambitie koesteren, maar McLeod bouwt toch enige voorzichtigheid in. "Stap per stap, al willen we natuurlijk graag de finale spelen. Onze poule met India, Canada en Zuid-Afrika wordt interessant. Tegen de Indiërs spelen in hun eigen land, is heel lastig. Daarna komen we waarschijnlijk landen als Duitsland en Nederland tegen. De eerste cruciale stap wordt de kwartfinales overleven. Eens in de halve finales, willen we tot het einde meespelen."

Aan het WK nemen zestien landen deel, verdeeld in vier groepen van vier. België (FIH 3) zit in groep C met India (FIH 5), Canada (FIH 11) en Zuid-Afrika (FIH 15). De eerste van elke groep stoot rechtstreeks door naar de kwartfinales, de nummers twee en drie spelen barrages.

bron: Belga