Beperkt volume aan brieven en pakjes uitgedeeld

Als gevolg van de stakingsactie in de postsorteercentra is er vandaag een “beperkt volume” aan brieven en pakjes uitgedeeld. Dat zegt bpost. Kranten werden wel zo goed als overal uitgereikt. Tot 22.00 uur gisteravond werden nog maximaal brieven en pakjes weggevoerd naar de uitreikingsbureaus, vanwaar de postbodes vertrekken. Met als gevolg dat er vandaag wel uitreiking is van brieven en pakjes, maar dus met een beperkt volume.

Lokaal zijn er wel een aantal kantoren waar de postbodes niet allemaal vertrokken zijn op uitreiking. Zo was er in het Henegouwse Gerpinnes geen krantenbedeling en geen gewone uitreiking. In Hoeilaart was er wel krantenbedeling, maar slechts gedeeltelijke gewone uitreiking. In Brussel 1000 (centrum) was er geen geen uitreiking van kranten, enkel gewone uitreiking, en in Brussel Noord werden evenmin kranten verdeeld, maar was er wel gedeeltelijk gewone uitreiking.

De directie van bpost zegt nog vragende partij te zijn om zo snel mogelijk rond de tafel te gaan zitten met de vakbonden, om zo tot maatregelen en oplossingen te komen.

bron: Belga