Victor Campenaerts verovert hart van topzwemster

Belga / K. Desplenter

Dinsdagavond werden Yves Lampaert en Sanne Cant verkozen tot Flandrien(ne) van 2018. Collega-wielrenner Victor Campenaerts was ook van de partij, met aan zijn zijde niemand minder dan topzwemster Fanny Lecluyse.

Victor Campenaerts zag dinsdagavond in het Kursaal van Oostende de prijs voor Flandrien 2018 net aan zijn neus voorbijgaan. Belgisch kampioen Yves Lampaert mocht de hoofdprijs in ontvangst nemen, net als wereldkampioene veldrijden Sanne Cant. Toch kreeg de Belgische en Europese kampioen tijdrijden heel wat aandacht van de pers. De 27-jarige Antwerpenaar pronkte op de rode loper immers met zijn kersverse vriendin Fanny Lecluyse, die in 2015 Europees kampioene op de 200 meter schoolslag werd.

Al lang een boontje voor haar

De vonk sprong over op het afgelopen EK in Glasgow, toen Lecluyse haar laatste wedstrijd gezwommen had en Campenaerts de Europese tijdrittitel veroverd had. “Daarna zijn we iets gaan drinken met de wielrenners, op een plek waar de zwemmers toevallig ook waren. Op die manier zijn we aan de praat geraakt”, klinkt het.

Campenaerts had al lang een boon voor de West-Vlaamse zwemster. “Ik heb vroeger nog gezwommen en ik heb altijd een zwak gehad voor Fanny. Blijkbaar kende ze mij niet toen ik nog zwom”, aldus Campenaerts, die haar op zwemgebied nog steeds niet kan volgen. “Fanny zwemt elke dag. Tijdens het tussenseizoen in deze periode ga ik ook soms mee. Gisteren vroeg ik nog of ze eens voor mij uit wou zwemen en ik had het toch lastig om haar te kunnen volgen”, lachte hij. “Ik zal hem de volgende keer wat sparen. Hij verdient dat, want ik vind het een eer om op het Gala van de Flandrien aan zijn zijde te mogen staan”, besloot Lecluyse.

Ontblote borst

Vorig jaar speelde – of eerder ‘schilderde’ – Campenaerts zich ook al in de kijker door zijn liefdesleven. Tijdens de tijdrit in de Ronde van Italië etaleerde hij zijn blote borst met het geverfde opschrift ‘Carlien daten?’. Het antwoord was ‘ja’, maar het is uiteindelijk niets geworden.

“Het was plezant en we gaan goeie vrienden blijven, maar het gaat niks worden. Zo is alles erover gezegd. Ze zal wel voor mij blijven supporteren. Goeie vrienden doen dat. (lacht)”, klonk het toen. Hieronder de beelden van zijn origineel verzoek.