Wie wint eerste BookSpot Literatuurprijs?

Wie wint donderdag de eerste BookSpot Literatuurprijs? Tussen de zes genomineerden zit één Vlaming, meer bepaald schrijver/dichter Peter Verhelst met zijn roman ‘Voor het vergeten’. De BookSpot Literatuurprijs is sinds 1 maart de nieuwe naam van de ECI Literatuurprijs, op haar beurt de opvolger van de sinds 1987 toegekende AKO Literatuurprijs. De prijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie. De prijs, die bestaat uit een bedrag van 50.000 euro, wordt toegekend door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen.

De vijf genomineerden naast Peter Verhelst zijn: Suzanna Jansen voor ‘Ondanks de zwaartekracht’ (Balans), Peter Middendorp voor ‘Jij bent van mij’ (Prometheus), Arjen van Veelen voor ‘Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken’ (De Bezige Bij), Aukelien Weverling voor ‘In alle steden’ (Meulenhoff) en Tommy Wieringa voor ‘De heilige Rita’ (De Bezige Bij).Van de vijf Nederlandse genomineerden geniet Tommy Wieringa de grootste bekendheid. Hij wist in 2013 al die andere grote literaire onderscheiding, de Libris Literatuurprijs, te winnen met ‘Dit zijn de namen’.

Op donderdag 8 november wordt ’s avonds in RTL Late Night bekendgemaakt welk boek de BookSpot Literatuurprijs 2018 heeft gewonnen.

bron: Belga