Na mooi herfstweer zakken temperaturen opnieuw

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na het mooie herfstweer van vandaag zakken de temperaturen morgen en donderdag weer enkele graden. We mogen ons verwachten aan bewolkt weer. Morgen kan er af en toe wat regen vallen, meldt het KMI. Deze namiddag is het mooi herfstweer met erg zachte maxima tot 18 à 19 graden. Tijdens de komende nacht blijft het rustig en droog bij minima tussen 4 en 9 graden.

Morgen start de dag met droog weer en opklaringen in het oosten van het land, maar in de loop van de dag stapelen de wolken zich op door een zwakke regenzone vanaf de Franse grens. Daardoor kunnen er af en toe buien vallen. De maxima schommelen tussen 11 en 16 graden. 's Avonds en 's nachts kunnen buien vallen en ook een lokale donderslag is niet uitgesloten, vooral aan de kust.

Donderdagochtend wordt er vooral ten zuiden van Samber en Maas veel bewolking verwacht. Lokaal kan er ook nevel hangen en regen vallen. In de loop van de dag wordt het overal in het land overwegend zonnig en droog. De maxima liggen tussen 9 en 13 graden bij een zwakke tot soms matige wind.

Vrijdag krijgen we opnieuw mooi en droog weer met maxima van 10 tot 15 graden. Tijdens het weekend wordt het wisselvallig met regen en wind.

bron: Belga