Hoger slot Wall Street op verkiezingsdag

door
Belga
Leestijd 2 min.

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met koerswinsten gesloten. De beurshandel verliep vrij rustig want beleggers keken vooral naar de tussentijdse Congresverkiezingen, die president Donald Trump heeft gebombardeerd tot een populariteitspoll voor zijn presidentschap. De uitslagen volgen pas ver na sluiting op Wall Street. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent in de plus op 25.635,01 punten. De brede S&P 500 klom 0,6 procent tot 2.755,45 punten en de technologiebeurs Nasdaq won eveneens 0,6 procent, tot 7.375,96 punten.

Nu hebben de Republikeinen van president Trump nog de meerderheid in de Senaat en in het Huis van Afgevaardigden in handen. Trump kan daardoor redelijk ongestoord zijn gang gaan. Volgens de peilingen is het goed mogelijk dat de Republikeinen de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden verliezen. In de Senaat lijken Trump en de zijnen wel de meerderheid te behouden.

Qua bedrijven wist onder meer farmaceut Eli Lilly de aandacht te trekken. Na een sterk derde kwartaal schroefde het bedrijf de winstverwachtingen op. Desondanks verloor het aandeel Eli Lilly bijna 4 procent. sectorgenoot Mylan wist met zijn cijfers beleggers wel te bekoren en werd 16 procent hoger gezet.

Modebedrijf Ralph Lauren leverde 6,6 procent aan waarde in na publicatie van resultaten. Informatie- en nieuwsleverancier Thomson Reuters opende de boeken en ging bijna 5 procent vooruit.

Industrieel concern General Electric (GE) verkoopt zijn commerciële verlichtingstak aan investeerder American Industrial Partners (AIP). GE steeg 1,5 procent. Entertainment- en mediaconcern Walt Disney kreeg er 1,1 procent bij. De Europese Commissie heeft onder voorwaarden ingestemd met de overname van het leeuwendeel van 21st Century Fox door Disney.

Verder was cyberveiligheidsbedrijf Symantec een opvallende winnaar met een plus van bijna 13 procent. Naar verluidt is de maker van het antivirusprogramma Norton benaderd voor een overname door investeringsmaatschappij Thoma Bravo.

bron: Belga