Gwendolyn Rutten "begrijpt" beslissing Carina Van Cauter

door
Belga
Leestijd 1 min.

Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten begrijpt naar eigen zeggen de beslissing van haar partijgenote Carina Van Cauter om zich niet langer kandidaat te stellen voor het gouverneurschap van Oost-Vlaanderen. "Het is bijzonder jammer voor haar. En voor Oost-Vlaanderen", schrijft ze op Twitter. Het was Rutten die dinsdagochtend de kat de bel aanbond. Ze hekelde tijdens een radio-interview het "gebrek aan professionalisme" waarmee het dossier van de Oost-Vlaamse provinciegouverneur wordt behandeld en bleef vasthouden aan Van Cauter. Als de Open Vld-politica het op het einde van de rit niet zou halen, "dan is er geen gouverneur", zei Rutten zelfs.

In de vooravond maakte Van Cauter dan bekend dat ze haar kandidatuur intrekt. Ze noemde zich ontgoocheld over het verloop van de procedure. "Er waren duidelijke spelregels afgesproken, maar die zijn blijkbaar onderweg plots veranderd. Daarenboven meende men mij ook nog eens persoonlijk in diskrediet te moeten brengen", schreef ze in een verklaring. Ook Rutten had haar onvrede geuit over informatie over de assessments van de kandidaat-gouverneurs die was gelekt.

Rutten reageerde via Twitter op de aankondiging van Van Cauter. "Ik begrijp de beslissing van Carina Van Cauter om in deze omstandigheden haar kandidatuur voor het gouverneurschap in te trekken. Het is bijzonder jammer voor haar. En voor Oost-Vlaanderen."

bron: Belga