Gala van de Flandrien - "Trofee betekent veel voor mij", stelt winnaar Yves Lampaert

door
Belga
Leestijd 2 min.

Yves Lampaert kroonde zich dinsdag in het Casino-Kursaal van Oostende voor het eerst in zijn loopbaan tot Flandrien van 2018. "Deze onderscheiding doet heel veel deugd, want het zijn de renners zelf die de winnaar kiezen", reageerde de 27-jarige renner van Quick-Step Floors. "De trofee betekent dus veel voor mij." Lampaert schreef, naast het Belgisch kampioenschap, in 2018 Dwars Door Vlaanderen op zijn naam. Met Quick-Step Floors veroverde hij op het WK in Innsbruck ook de wereldtitel ploegentijdrijden. "Het was een superjaar", vertelde de 27-jarige West-Vlaming. "Ik probeerde uit te voeren wat de ploeg van mij verlangde. Met het hele team liep het dit jaar op wieltjes. We hadden een geweldige mentaliteit en waren stuk voor stuk vechters. Dat was ons succesrecept."

"Voor de volgende jaren wil ik nog meer inzetten op de klassiekers", vervolgde de winnaar. "Ik denk dat aan de Ronde van Vlaanderen. Ik wil ook in deze wedstrijden laten zien wat ik in mijn mars heb. Bij Quick-Step Floors ben ik op mijn plaats. Ik kan me er ontwikkelen om mijn manier en tempo."

Remco Evenepoel ging met de trofee bij de junioren aan de haal. De 18-jarige Brabander, wereldkampioen bij de junioren op de weg en tegen de klok, kreeg de voorbije maanden heel wat media-aandacht. Volgend seizoen gaat hij als prof aan de slag bij Deceuninck-Quick Step. "Het is een heel gek jaar geweest", blikte Evenepoel terug op 2018. "Voor de start van het seizoen heb ik voor mezelf bepaalde ambities gesteld, en ik ben erg tevreden dat ik ze voor 100 procent heb kunnen invullen. Volgend jaar zet ik een nieuwe stap in mijn carrière.In eerste instantie ga ik vooral van het profleven proeven, en ervaring opdoen in enkele kleinere rondes. De expertise van mijn ploegmaats gaat me zeker ook van pas komen. Ik ben nog jong en heb nog veel tijd."

bron: Belga